Concediul de crestere copil nu e vacanta pentru mamici!

Concediul de crestere copil nu e vacanta, nici floare la ureche si nici relaxare!

De cele mai multe ori, barbatii nu inteleg cat de greu est rolul de mamica.  Ei lucreaza doar opt ore pe zi, insa femeile, ca mame, 24 din 24 de ore. Si nu e usor. E minunat dar si extenuant sa cresti un copil.

O mamica nu se distreaza acasa, iar de cele mai multe ori, nu are timp nici sa isi aranjeze putin parul, dimineata. …

O mamica trebaluieste toata ziua prin casa, creste copilul, si poate mai are si vreun job part-time, de acasa.

Cei care nu au copii, nu vor intelege o mamica ce spune ca e obosita, desi sta acasa, cu copilul. Multa lumea isi pune intrebarea: dar se ce sa fie obosita o mamica ce sta acasa cu copilul? Pai… O mamica ce sta acasa cu copilul, nu sta acasa, degeaba!! Ea curata casa, gateste, alearga dupa copil, il plimba, il spala, ii da sa manance, se joaca cu el etc.

Ideal ar fi, in orice familie, ca partenerii sa se inteleaga si sa se sprijine reciproc. Nu e floare la ureche sa mergi zilnic la serviciu, insa nici concediul de crestere copil nu e vacanta! Casa nu se curata singura, mancarea nu apare gatita pe aragaz, ca prin minune, iar copilul nu creste singur.

Tatii nu sunt mai putini barbati daca schimba scutecul bebelusului sau daca dau cu aspiratorul in casa in care si ei locuiesc!

Daca aveti posibilitatea de a lua pe cineva sa va ajute la curatenie sau la gatit,  ar fi indicat. Astfel, mamica va avea timp si pentru ea, insa si pentru sotul ei, nu doar pentru bebelus.