Compromisul, salvarea si reteta de succes a cuplului

Orice cuplu trece prin impas, mai devreme sau mai tarziu, oricat de mult s-ar iubi. Insa trebuie sa ai taria sa mergi mai departe si sa nu iei decizii in graba. E important sa iti doresti sa lupti, sa nu renunti atunci cand va este greu.
La o discutie aprinsa, parca niciunul dintre ei nu renunta la ideea lui, ti se pare ca discutia voastra se invarte in jurul cozii, fara succes.
Iti vine sa renunti si sa pleci, doar ca sa scapi… ti se pare imposibila comunicarea si ca discuti fara succes, fara a ajunge la niciun rezultat.
Ce e de facut atunci cand ambii parteneri sunt doua pietre tari?
Ce faci, mai ales daca voi considerati ca iubirea nu s-a stins? Dar daca mai exista si copii la mijloc? Nu e normal sa lupti? Fii tu cel \ cea care lasa de la el \ ea si provoaca la o discutie calma, ca intre doi oameni maturi, care se adora. Nu uita ca ” vorba dulce, mult aduce”…
Secretul este, ca fiecare dintre parteneri sa lase de la el, acest lucru numindu-se compromis.
Inainte de a reprosa gandeste-te la comportamentul tau, pastreaza-ti calmul, fii tolerant (a) cu persoana de langa tine, nu vei reusi nimic daca tipi, te dramatizezi sau scoti toate lucrurile negative la suprafata. Cu atat mai mult nu veti ajunge la niciun rezultat daca veti incepe cu injurii sau violenta.
Multe persoane din jurul meu imi spun ca intr-un cuplu e nevoie de compromisuri pentru a putea convietui cu cineva in pace, pentru a fi bine. Fiecare trebuie sa lase de la el cate putin.
Ma intreb… oare cati fac asta??