Ciocolata – Adevarul despre ciocolata – Mituri despre ciocolata
Ciocolata este delicioasa, o gasim in variate forme, culori si este preferata multora.
Istoria ciocolatei a inceput cu două mii de ani în urma, cand cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud.
Fie ca iti place ciocolata alba, ciocolata neagra sau ciocolata cu alune, stafide sau biscuiti, cu crema sau nu, iata ce ar trebui sa stim insa despre ciocolata:
Atat timp cât este consumată moderat, ciocolata nu poate avea efecte daunatoare. Din contra, ciocolata are efecte benefice!
Ciocolata binedispune, afirma nutritionistii, avand efect calmant si antidepresiv! Asa ca, in caz de stres sau stare de incordare, depresie, o bucatica de ciocolata este binevenita!
Specialiştii de la Centrul Medical Deaconess, din Boston sustin ca cicolata scade riscul bolilor de inima.
Ne mentine tineri, omorand radicalii liberi, cei care provoaca imbatranirea. O putem considera deci, elixirul tineretii!:-)), fiind un lucru cert, dovedit stiintific.
Ciocolata estompeaza ridurile fine.
Nu distruge dintii daca ii speli bine dupa ce consumi ciocolata!:-))
Nu are nicidecum efect afrodisiac! Este un mit fals!
Nu favorizeaza aparitia cosurilor!
Nu provoaca indigestie doar daca mananci prea multe alimente si prea multa ciocolata!
Declanseaza foarte rar si foarte greu migrene, asa ca poti manca linsitit (a), insa nu in cantitati mari!
Atunci cand savuram o ciocolata o facem cu o deosebita placere, un studiu prezentat de către BBC a aratat ca în timpul topirii ciocolatei în gura, creierul uman cunoaște o creștere a activității electrice, iar ritmul cardiac crește mai mult decât în timpul unui sărut pasional iar senzația durează de patru ori mai mult.
Ar trebui sa tinem cont si de efectele benefice ale ciocolatei (dovedite de cercetatori), asupra: sistemului circultor ( mai ales ciocolata amaruie, de cacao). In plus, ciocolata are efecte anticancerigene, de stimulator cerebral, inhibitor al diarrei și inhibitor al tusei.
Cercetătorii americani de la Universitatea din Chicago sustin ca ciocolata este un analgezic natural.
Consumata excesiv insa, ciocolata poate favoriza obezitatea.
Atentie si la cofeina, daca nu ai voie! De retinut si ca impiedica absorbtia calciului!

Oricat de mult ti-ar placea ciocolata, mananca moderat, nu exagera daca nu vrei sa ti se depuna… pe coapse:-)) asta daca tii la silueta ta!
Concluzia?

Dintre toate tipurile de ciocolata, este recomandabila cea neagra, deoarece are mai putina zaharoza, mai puţine calorii, şi o cantitate mai mare de cacao pura, utila pentru organism.

P.S. Atentie la bomboanele de ciocolata care contin alcool, daca urmeaza sa conduci apoi!:-))