Ce putem vizita in Bucuresti – capitala Romaniei ca atractie turistica

Daca ai ajuns in Bucuresti, merita sa vizitezi acest oras superb, mai ales ca este capitala Romaniei, si ne atrage cu diversele sale cladiri, muzee, parcuri imense dar si mai mici, plus numeroase magazine.

Iata doar cateva locuri pe care le putem vizita in Bucuresti:

Centrul vechi este impresionant, cu diverse cladiri istorice, magazine si terase care atrag multi vizitatori.

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului, ne incanta privirea, fiind a doua ca marime dupa Pentagon si reprezintand una dintre cele mai impresionate cladiri din lume, dar si una controversata. Cladirea a fost construita cu materiale romanesti, intre anii 1983-1989, deci in timp record.

Palatul Parlamentului are 1100 de incaperi, dintre care 440 sunt birouri, peste 30 de sali si saloane, 4 restaurante, 3 biblioteci, o sala de concerte si 2 parcari subterane.

O alta atractie turistica a capitalei, o reprezinta Muzeul Satului, fiind in aer liber, in parcul Herastrau, detinand peste 70 de gospodarii, unde vizitatorii pot observa obiceiuri si traditii romanesti, precum si felul in care se traia. Acolo mai putem admira costumele populare, unelte, carpetele de pe pereti, covoare taranesti, mobilierul vechi, icoane, diferite obiecte din lut, aduse din diverse colturi ale tarii.

Produsele delicioase sunt si ele expuse la targurile de la Muzeul Satului.

Ateneul Roman, emblema a capitalei, construit in anul 1865, impresioneaza prin maretia si frumusetea lui.

Un rol important in construirea lui, au avut-o A. Odobescu, Carol Rosetti, Constantin Esarcu, V.A.Urechia si Dr.N.Kretzulescu.

Curtea Veche Domneasca este un muzeu in aer liber, cu diverse evenimente culturale.

O alta emblema a Bucurestiului de altadata este si Hanul Manuc, care se afla in centrul vechi, in vecinatatea Curtii Domnesti.

Muzeul Curtea Veche a fost inaugurat in 1972 si reprezinta o amenajare originala a vestigiilor resedintelor domnesti din secolele XVI-XIX.

Parcul Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti, fiind amenajat in stilul parcurilor englezesti, unde poti admira statuile maiestuoase, flori superbe, lacul, ba chiar restaurante romanesti unde poti manca cu pofta.

Cel mai mare parc din Bucuresti, Parcul Herastrau, construit in anul 1936, care a fost denumit inainte, Parcul National Carol al II-lea.

Zona Expoflora, Insula Trandafirilor, Gradina Japoneza, Aleea Cariatidelor si Statuia generalului de Gaulle ne atrag privirea in parcul Herastrau.

Parcul este impartit in doua zone, si anume: o zona linistita, rezervata pentru odihna si cultura si o zona destinata sportului si distractiei, cu terenuri si baze sportive, restaurante, cafenele, un parc de distractii pentru copii si cluburi nautice.

Casa Melik

Casa Melik este cea mai veche cladire locuibila din Bucuresti care s-a pastrat in forma ei originala si adaposteste Muzeul Theodor Pallady .

Carul cu Bere este una dintre cele mai vechi berarii ale Bucurestiului care gazduia pe vremuri diferite cenacluri literare, fiind frecventat de mari scriitori si oameni de cultura.

Hanul cu Tei a fost construit in anul 1833 de Anastasie Hagi Gheorghe Polizu si Stefan Popovici. In curtea lui, vom gasi numeroase suveniruri, magazine de arta, dar si un anticariat.

Hanul cu Tei are cea mai mare galerie de arta din Romania, avand mai multe saloane: salonul Ludovic al XV-lea, salonul Louise–Phillipe, salonul Rococo si salonul Ludovic al XVI-lea.

Palatul CEC

Situat pe Calea Victoriei, Palatul CEC este o cladire a carei constructie a inceput pe 8 iulie 1897 la ordinul Regelui Carol I si al Reginei Elisabeta. Insa arhitectul Paul Gotterau este cel care a proiectat  actualul Palat CEC , cladire care acum este sediu pentru CEC BANK, designul imbinand stilul gotic cu arhitectura franceza de sfarsit de secol XIX.

Castelul Tepes, situat pe strada Candiano Popescu, nr 6, Bucuresti, in parcul Carol, avand aspect medieval, construit din caramida rosie, cu un stil arhitectonic impresionant.

Parcul Carol este superb, la fel si Mausoleul, dar si Mormantul Soldatului Necunoscut.

Tie ce iti place sa vizitezi in Bucuresti?