Ce le place perusilor – Cum ingrijim perusii – Perusi fericiti

Daca vrei sa iti faci papagalii perusi fericiti, ar trebui sa stii ce le place acestora foarte mult:

Apa proaspata si mancare adecvata. Apa trebuie sa fie neaparat proaspata, dar nu rece, deci schimb-o in fiecare zi. Seminte speciale pentru perusi poti lua doar de la magazinele specializate.

Sa fie liberi. Ofera-le libertate.

Lasa-i sa zboare liberi in camera. Asigura-te ca fereastra e inchisa. Ia o creanga de mar si pune-o undeva sus, pentru a sta pe ea. Spala bine creanga de mar inainte de a o pune sus, pe galerie, de exemplu. Nu te teme, perusii isi vor face “nevoile” doar intr-un singur loc, vor zbura de pe creanga de mar in colivie, unde stiu ca vor gasi apa proaspata si mancare. Se vor bucura din plin de libertate.

Sa pape morcovi. Da pe razatoare morcovi si pune-i in colivie, in recipientele adecvate. Perusii vor fi tare incantati si fericiti sa isi savureze portia cu morcov.

Sa se joace. Perusii adora jucariile, mai ales pe cele mai noi. Daca nu poti cumpara jucarii noi, schimba locul celor existente, in colivie.

Adora spatiul. Nici tie nu iti place sa stai in garsoniera minuscula, nu?! Si perusii la fel. Cumpara-le o colivie suficient de mare.

Liniste. Nu da drumul la muzica la maxim, deoarece se vor speria tare! Evita zgomotele puternice in preajma perusilor.

Papagalii perusi adora sa faca baie.
Dar, atentie! Nu sa le faci tu baie, perusii se vor curata singuri si se vor distra de minune intr-un recipient special destinat pentru baita. Pune apa in el si baga-l usor in colivie. Atentie! Apa nu trebuie sa fie rece si nici prea multa!

Perusilor le place curatenia . Curata colivia perusilor saptamanal, cu apa fiarta.

Evita parfumurile tari.

Din colivie nu trebuie sa lipseasca osul de sepie, cu ajutorul lor isi tocesc ciocul, dar isi iau si calciul necesar.

Un perus fericit, este un perus sanatos! Depinde numai de tine sa ai un perus sanatos si fericit!