Ce inseamna sa fii profesor? Cum este un profesor bun

A fi profesor inseamna a-ti darui inima si o buna parte din timp unor suflete inocente!

Ce inseamna sa fii profesor? Cum este un profesor bun

O intrebare la care poate raspunde doar un om care lucreaza in domeniu.

A fi profesor inseamna  a iubi copiii si a-ti dori sa le impartasesti din cunostintele tale. Se spune ca un profesor este bun daca cel putin un singur elev a inteles lectia.

Profesorul este omul de la catedra, dar care poate fi si un bun prieten pt invataceii sai. Din pacate, elevii nu prea au incredere in profesori intrucat cred ca acestia nu-i inteleg. Gresit! Si profesorul a fost odata elev si cunoaste emotiile, implinirile sau tristetea unei note mici. El poate intelege problemele tale familiale si te poate indruma, iti poate fi alaturi.

Dascalul este omul care iti preda si apoi iti evalueaza cuno┼čtintele dobandite sub indrumarea lui.

Pentru a fi un bun profesor trebuie sa gasesti cheia acelui sufletel!

 

2 comments

  1. Frumos spus! Cu toate acestea, eu cred ca un profesor poate fi mai mult decat bun in momentul in care nu se multumeste cu idea ca un elev i-a inteles lectia.
    Un profesor poate fi formidabil in momentul in care telul lui este sa scoata ce e mai bun, mai de calitate din toti copiii pe care ii are in fata sa. Atunci cand se opreste si se inderapta spre cel mai slab elev din clasa si ii mai explica o data, de doua ori, poate de cinci ori o lectie importanta. Poate gandul acelui copil a zburat de multe ori de la lectie, poate a pierdut multe lectii pentru ca nu a stiut sa asculte, i-a fost rusine sa intrebe unde nu a inteles, iar in momentul in care lectiile se leaga el are multe minusuri. Si cu acestea va ajunge sa termine 12 ani de scoala pentru care platim noi toti. O data cotizand la bugetul de stat, iar a doua oara cand acel copil nu-si valorifica potentialul sau chiar mai rau ajunge un exemplu negativ pentru societate. Nu spun ca toti trebuie sa devenim ingineri sau doctori, dar toti trebuie sa devenim oameni! Si totul porneste de la educatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *