Ce este omul – Ce inseamna sa fii om pe Pamant

Omul este o fiinta, mai exact un mamifer biped care naste pui si ii hraneste cu lapte de la mama.

Omul este o fiinta complexa care are un trup si suflet. Din punct de vedere anatomic, stim ca omul este alcatuit din 3 parti: cap, trunchi si membre.

Dincolo de aceasta structura, omul este definit de structura sa sufleteasca. Cand vezi un om, il cataloghezi ca fiind bun sau rau, frumos sau urat.

Omul este definit de actiunile sale, de gandurile si sentimentele sale. Ca orice fiinta, omul are nevoie de hrana si de un adapost. Pana aici, nu ne deosebim de animale. Ceea ce ne deosebeste de patrupede este educatia si nevoia de a apartine unui grup social.

Inca de la nastere facem parte dintr-o familie. Apoi suntem parte dintr-o grupa la gradinita, la scoala, liceu, facultate si job. Traim inconjurati de oameni. Nu putem trai izolati si nici nu dorim asta.

Orice om simte nevoia sa fie iubit si apreciat. Aceasta nevoie apare inca de la nastere. Orice bebelus care plange se linisteste atunci cand mama il ia in brate. Un pupic dat de mama sau tata pe locul unde copilul s-a lovit, vindeca in mod miraculos durerea.

Omul este o fiinta si este definit de numere, intrucat avem o data de nastere, un cod numeric personal care este unic. Ca parte de vorbire, cuvantul “om “este un substantiv comun, simplu, care este alcatuit din doua litere si doua sunete, o vocala si o consoana.