Cand incepem diversificarea bebelusilor – Varsta potrivita pentru alimente

N-am inteles niciodata graba de a incepe diversificarea bebelusilor. Nu au toata viata inainte pentru mancarica? Oare mamicile acelea care se grabesc sa ii dea bebelusului mancare de la o varsta frageda, sunt constiente ca nu e sanatos acest fapt? Sistemul digestiv al bebelusilor nu este matur si capabil de a digera alimentele.

Laptele matern este suficient pana la sase luni! Iar laptele praf este si el suficient pana dupa cinci luni, chiar sase. Depinde de fiecare bebelus.

Exceptand cazurile cand doctorul pediatru iti recomanda inceperea diversificarii din cauza unor probleme medicale.

Se recomanda o schema de urmat iar copilul trebuie urmarit pentru a te asigura ca nu este alergic la niciun aliment nou introdus.

Trebuie stiut ca, cu cat incepi mai repede diversificarea, cu atat este riscul mai mare ca acel copil sa dezvolte alergii la acele alimente introduse prea devreme, asta chiar si dupa un timp indelungat.

Mamici, nu va mai luati dupa mame si soacre, nici dupa vecine sau prietene! Daca copilul cuiva care a inceput diversificarea foarte devreme nu a patit nimic, nu iti garanteaza ca la fel va fi si in cazul copilului tau! Doamne fereste!! E bine sa ascultam sfaturi, insa nu trebue sa acceptam ca nimeni sa ne impuna cum sa ne crestem copilul, nici macar soacrei sau mamei noastre!

De ce atata graba?!?

Daca noi am fost crescuti altfel, nu putem judeca sau critica, cu siguranta au fost alte timpuri, insa astazi, cu atata informatie, e si pacat sa nu profitam si sa nu ne grabim cu introducerea mancarii in alimentatia bebelusilor!

Mare atentie!! Am intalnit mamici care spuneau ca le-au dat bebelusilor sa guste dintr-un anume aliment, deoarece copilul “a poftit”! Hello!! Un copil nu are cum sa pofteasca la ceva ce nu a gustat niciodata!

Nu vreau sa critic si nici sa judec, ci doar sa trag un semnal de alarma! Dragi parinti, nu va mai grabiti sa incepeti diversificarea bebelusilor! Riscati sanatatea copilului respectiv, dandu-i mancare de la o varsta frageda! Discuta cu medicul lui pediatru.