Berea ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi – Efecte benefice

Este vara si simtim nevoia sa ne racorim, mai ales cu… o bere. Este atat de racoritoare si savuroasa! Fie ca e la cutie, sticla sau la pahar, rece sa fie!
Am putea numi berea vedeta verii!

Ceea ce nu stim este ca face bine la rinichi, insa numai daca este consumata in cantitati moderate.

Berea contribuie la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, potrivit unui studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.
Berea contine multa apa, contine grupul de vitamine B, calciu, magneziu, potasiu, de doua ori mai multi antioxidati decat vinul alb si fibre si foarte putin sodium, berea are efect diuretic, reducand astfel riscul de a face pietre la rinichi, fiind foarte utila organismului.

“Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în care au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul de apariţie al pietrelor la rinichi (…). Dintre toate băuturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducând cu până la 21 la sută riscul apariţiei calculilor renali”, ne arata comunicatul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, remis agenţiei MEDIAFAX.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 45.000 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată, pe durata a şase ani.

“Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor”, susţine preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Corina Zugravu.
Desigur, se tine cont de aportul alimentar de calciu, regiunea geografică, varsta, profesie, proteine animale si potasiu, consumul total de lichide etc.
Iata alte cateva băuturi care micşorează riscul apariţiei pietrelor la rinichi: cafeaua (cu sau fara cofeina) – 10%, ceaiul – 14%, iar printre băuturile care măresc riscul apariţiei se numara sucul de mere si cel de grapefruit.

P.S. Berea nu ingrasa, daca este bauta in cantitati reduse! Ar trebui sa bei zilnic litri de bere ca sa faci burta, care apare in timp, mai precis dupa vreo cativa ani buni! Esentiale pentru sanatate sunt miscarea si alimentatia.