Bataia, injuriile, maltratarea si violenta conjugala- bataia sotiilor

Studiile arata ca una din patru femei sunt victimele violentei conjugale, 80% nu depun plangere la politie.
Intr-adevar cred asta, pentru ca si eu la randul meu am auzit femei povestindu-mi viata lor in familie, suferinta si durerea lor.
Culmea, barbatul care ar trebui sa le faca sa se simta frumoase, apreciate si ocrotite, tocmai el e cauza nefericirii unei femei si asta pentru ca ai crezut in iubire si in juramintele lui.
Prietene, colege, mame, surori, cumnate, colege de serviciu, isi spun oful unei persoane de incredere; sunt convinsa ca multe femei care vor citi aici imi vor da dreptate. Insa cele “norocoase”, care nu au probleme in familie dau nu sunt casatorite, asculta, le compatimesc, le imbratiseaza, le spun o parere sau le dau un sfat, insa nu pot face mai mult decat atat, din pacate. Unde sa se duca o femeie cu copii? Mai ales daca nu e independenta sau nu are un serviciu stabil, bine platit. Astfel, acel suflet umilit si calcat in picioare al femeii maltratate va suferi in taina pentru copilasii ei…. Va deveni o persoana frustrata s plina de complexe, iar increderea in fortele proprii ii va disparea incetul cu incetul. E oare corect?
Ce fel de monstri sunt acei barbati? Pentru ca nu ii pot numi altfel. Pana sa se casatoreasca legal multi barbati se comporta exemplar, aduc flori, coplesindu-le cu iubire, vorbe dulci si complimente. Apoi de ce se transforma in fiare? De ce? Merita oare acele femei acest “tratament”? Pentru ca tin casa, cresc copii, gatesc etc? Asta e ca drept rasplata?
Nu poti scoate ochii ca tu aduci mai multi bani in casa decat femeia, asta nu o obliga sa faca treburile casnice doar ea iar el sa nu ridice un pai, mai ales dupa el.
FEMEIA NU E SAC DE BOX! Cum o poti lovi pe femeia care a visat sa fie fericita alaturi de tine, care te ingrijeste, femeia careia i-ai jurat iubire in Biserica, la nunta? Femeia care este mama copiilor vostri.
Nu va razbunati pe femeie pentru neajunsurile vietii sau din cauza problemelor de la serviciu.
Imi permit totusi sa dau un sfat femeilor batute si umilite de soti: puneti un ban deoparte, ganditi-va la cine va poate gazdui o perioada, luati-va copiii de mana si plecati de langa monstul care nu va merita! Mai bine sa traiesti in necunoscut decat ca o planta, fara nicio bucurie, ingrozita.
Am prietene care au facut asta si le-a fost bine sau mult mai bine.
Nu esti obligata sa suporti, fii optimista! Poti munci sa cresti copilasii, Dumnezeu te va ajuta!
Barbatul daca are chef sa -si demonstreze fortele fizice sa se duca sa faca box sau sa se bata tot cu barbati, nu cu sotia lui! Un barbat care profita de faptul ca are mai multa forta fizica decat o femeie nu e BARBAT, ci UN MONSTRU!
O persoana violenta nu se va schimba niciodata! Asa ca nu trebuie sa crezi in juramintele si in lacrimile lui! Nu il ierta, nu trebuie sa te lasi calcata in picioare la nesfarsit! O viata ai, incearca sa iti gasesti alt drum.
Printre cauzele violentei se numara bautura consumata in exces, neajunsurile vietii sau anturajul, mai ales colegii de serviciu sau “partenerii de pahar”, gelozia in exces, caracterul. Insa nimic nu ii da dreptul unui barbat sa dea intr-o femeie, nu e stapanul ei ci sotul care ar trebuie sa aiba grija de ea! Daca vrea sa arate ca e barbat, sa arate prin altceva ca e! Nu prin violenta.
Statul ar trebui sa ofere mai multe centre, adaposturi pentru aceste femei si copii.
Sunt revoltata cand vad atatea cazuri de violenta conjugala!