Cele sapte minuni ale Craciunului: bradul, familia, urarile, colindele, zapada, bucatele alese, cadourile!
Chiar daca anul acesta a adus, poate, schimbari importante in viata noastra sper ca vom simti spiritul sarbatorilor si vom petrece alaturi de cei dragi clipe minunate, uitand de griji si de nevoi. Sa zambim cu tot sufletul si sa lasam deoparte problemele.
Sper ca Mos Nicolae sa fi trecut pe la toti si sa va fi bucurat indiferent de cadoul primit pentru ca orice gest micut conteza daca este oferit cu dragoste.
Mii de vise ne cuprind sufletul. Sa ne pastram buna dispozitie. Recreati specifica atmosfera, speciala, a copilariei. Copii fiind, poate ca aveam nevoie de mult mai putin ca sa simtim acea bucurie autentica.
Sa ne bucuram impreuna cu familia intregita,de cadouri, avand ganduri bune, sa il primim pe Iisus in inimile noastre, sa iertam… Fie ca armonia sa ne cuprinda sufletele, sa ne bucuram de zapada si sa-i felicitam cu drag pe cei din jur.
De Craciun avem sansa de a ne revansa si de a ne “curata” de frustrari si regrete si sa traim cu adevarat momentele frumoase, cum ar fi sarbatorile.
Sarbatorile, in special cele de iarna, ne aduc melancolie in suflet, sa incercam sa ne bucuram de plinul din viata noastra sau, din contra, sa incercam sa umplem golul din viata noastra.
Desi sarbatorile ar trebui sa fie un prilej de bucurie, nu intotdeauna este asa. Sa fim recunoscatori pentru ceea ce am realizat, cu ajutorul lui Dumnezeu si sa Ii multumim, apreciind ceea ce ne-a oferit. Desi e greu, sa ne bucuram de putinul pe care il avem pentru ca , fiind sanatosi si inconjurati de cei dragi , dragostea este cea care conteaza.
Traieste prezentul si nu lasa depresia sa te apese, gandindu-te la trecut. Chiar daca nu ai un partener sau o partenera de viata de sarbatori, incearca sa zambesti si sa nu te interiorizezi.
Se stie ca, in preajma sarbatorilor, oamenii sunt coplesiti de singuratate, iar sentimentele de tristete, deznadejde, frustrare, inutilitate, se acutizeaza, multe intrebari facandu-si aparitia.
Adultii au uitat sa fie copii, multi oameni uitand ca doar de noi depinde sa fim fericiti si sa ne bucuram de viata, asa cum este ea. Ar trebui sa consideram un motiv de sarbatoare simplul fapt ca suntem sanatosi si ca ne putem vedea cu cei dragi pentru ca, trebuie sa fim constienti ca niciodata poate, nu vom avea tot ce ne dorim, deoarece intotdeauna aspiram la mai mult.
De asemenea, din pacate, majoritatea persoanelor in varsta se simt singure si deprimate in preajma sarbatorilor, mai ales cei uitati de proprii copii dupa o intreaga viata de sacrificiu, munca si devotament pentru familie. Ca sa nu mai amintim de cei plecati peste granite.
Poate ca doar copiii sunt cei care se bucura cu adevarat de sarbatori.
Incercati sa va raportati la propria persoana, raportati-va la viata, la asteptarile, la trecutul sau principiile dumneavoastra.
Fericirea este o stare interioara care nu tine de bani sau de persoanele din jur ci doar de propria persoana.
Craciunul este o sarbatoare a familiei, dar si a copilariei, fiind asteptat atat de cei mari cat si de cei mici.

Este vremea amintirilor din copilarie, a povestilor legate de Craciunurile de altadata, intamplari hazlii sau triste pe care cei mai in varsta ai familiei le impartasesc celor mai tineri. Frumusetea si farmecul amintirilor raman neschimbate. Este de asemenea ocazia crearii de noi amintiri pe care le vom istorisi mai tarziu. Locurile natale si casa parinteasca reprezinta cadrul ideal de petrecere a Craciunului.
Un obicei deosebit de raspandit si de apreciat in intreaga lume este cel al colindatului.

Colindele, incarcate de energie pozitiva si ganduri bune, urarile fac si ele parte din ritualul obisnuit al Craciunului.
Sarbatori fericite!