Sanatatea organismului si mineralele – Organism puternic cu minerale si vitamine

Un organism sanatos si puternic este cel care are asigurat zilnic nivelul optim de minerale si vitamine. Putem beneficia de minerale si vitamine din dieta dar si din suplimente alimentare.

Este benefica pentru organism o mineralizare si vitaminizare a corpului mai ales in primavara si toamna. Dupa iarna in care corpul nu beneficaiza de nutrienti suficienti, primavara ne putem reveni la acest capitol.

Daca prin dieta nu se asigura necesarul de nutrienti, puteti apela cu incredere fie la suplimente alimentare, fie la siropuri naturiste, cum ar fi : sirop de macese, sirop de catina, etc.

Pentru oase puternice, avem nevoie de calciu. In plus, calciul influenteaza coagularea sangelui, contractiile musculare si transmiterea impulsului nervos. Asadar, daca simti ca ai crampe musculare, ca ti se bate ochiul sau orice alta parte a corpului, sigur ai lipsa de calciu sau nivelul de calciu a scazut.

Si magneziul joaca un rol important in organism, intrucat acesta fixeaza calciul dar impiedica depunerea acestia la nivelul rinichilor, intareste oasele, sprijina activitatea sistemului nervos si intareste sistemul imunitar.

Si vitamina C intareste sistemul imunitar, fiind util inca de la primele semne de raceala sau gripa.
Vitamina D fixeaza si ea calciul in oase. Sub influenta razelor solare, corpul nostru sintetizeaza viatmina D.

Asadar, alege o dieta care sa cuprinda vitamine si minerale necesare unui organism sanatos.