Cum sa scapi de gandurile negre – Optimism sau pesimism – Realitate sau iluzie

Daca persoanele optimiste sunt convinse ca in orice situatie totul se va sfarsi cu bine, pesimistii cred ca nimic bun nu se va intampla, ci dimpotriva, numai ghinioane. Asta ar insemna ca optimistii au intotdeauna noroc si pesimistii numai ghinion ? Sigur ca nu, starea de optimism sau pesimism tine de firea fiecarui om, de experientele, dorintele, implinirile sau esecurile suferite de-a lungul vietii.

Ce poti face pentru a inlatura pesimismul si gandurile negative care iti blocheaza energia ?

1. Gandeste-te ca ceea ce ai de rezolvat poate sa aiba un final fericit. Nu toate actiunile se termina rau.

2. Inconjoara-te de persoane vesele si optimiste. Astfel si tu vei fi mai vesel si optimist.

3. Stabileste un tel realist. Fii constient de calitatile tale. Nu visa sa te angajezi ca stripper sa zicem, daca nu arati tocmai bine.
Daca vrei sa ajungi avocat, trebuie sa inveti bine. Faptul ca nu intri din prima incercare la facultate nu trebuie sa te descurajeze, dimpotriva, trebuie sa te ambitioneze sa inveti mai bine pentru anul viior.

4. Fii constient de ceea ce ai realizat pana acum, caci nu toate actiunile tale au fost fara rezultat.

5. Bucura-te pentru lucrurile marunte, cum ar fi o plimbare in parc, fosnetul frunzelor leganate de soare, intalnirea cu un prieten, zambetul unui copil etc.

Viata este un sir de intamplari iar noi trebuie sa trecem prin ele, cu optimism, intrucat numai asa viata pare mai frumoasa.