Dragi parinti: nu mai speriati copiii cu gradinita! Gradinita trebuie sa fie un loc in care copiii sa mearga cu drag. Un loc in care sa stie ca vor gasi prieteni, mereu jocuri noi, activitati interesante si jucarii atractive.

Parintii si toti cei din jurul copilului, nu trebuie sa ameninte copilul… cu gradinita, atunci cand  el face vreo boacana. In niciun caz! De ce sa il sperii tocmai cu … gradinita, locul in care ar trebui sa se simta bine printre copii, in siguranta, acceptat, un loc in care isi va petrece cateva ore pe zi, ore ce “ar trebui” sa fie placere, nu chin, nu privite ca pe o inchisoare!

Anii in care copilul merge la gradinita, sunt anii care il pregatesc pentru viata, o etapa ce sper ca este minunata pentru toti copilasii!

Nu va mai speriati copiii cu gradinita, e o mare greseala!! Nu ii creea frustrari copilului, speriindu-l cu gradinita! Tocmai tu, ca parinte, ar trebui sa faci in asa fel incat sa ii dispara temerile in legatura cu gradinita si sa il ajuti sa se adapteze cu usurinta.

Renunta la frazele de genul:”Daca nu esti cuminte, nu te mai iau de la gradinita diseara!” sau” Lasa ca vezi tu la gradinita! Sa te vad ce faci acolo”! Nu iti speria si nu iti frustra copilul astfel! Se va simti dat la o parte, neiubit, neacceptat si va suferi. Vrei asta?

Nu lasa pe nimeni sa ii insufle copilului tau, teama fata de mersul la gradinita. Anii de gradinita sunt foarte importanti pentru formarea personalitatii copilului si trebuie sa fie cei mai frumosi!