Daca nu mai sunteti un cuplu, tatal copilului tot esti! N-am sa inteleg niciodata barbatii care inceteaza sa mai fie tati, imediat ce nu mai formeaza un cuplu cu mama copilului sau. Adica n-am cum sa inteleg asta, indiferent cat as incerca. Nu exista pretexte sa fii tata, atunci cand iti iubesti copilul!

Te-ai despartit, viata merge inainte, un copil are nevoie de ambii parintii in viata lui, are nevoie sa se simta iubit si apreciat de acestia, care trebuie sa faca tot posibilul sa se inteleaga, sa fie civilizati si sa lase trecutul deoparte. Pentru ca de acum, totul se va rezuma doar la copil. Doar el conteaza acum. El trebuie sa fie mai presus de orice!

Copilul merita tot ce e mai bun. El nu are nicio vina ca doi adulti nu s-au inteles sau ca nu se mai iubesc suficient pentru a locui sub acelasi acoperis.

Cum sa spui ca iti adori copilul si ca iti e dor de el, dar sa nu il vizitezi deloc? Repet: nu exista niciun pretext!

Indiferent ce se intampla intre doi oameni, deciziile se vor lua in interesul copilului, fiinta inocenta care v-a unit candva si mai mult. Pentru ca nu ne jucam cu viitorul unui copil. Ambii parinti trebuie sa lupte pentru a avea un copil bun, capabil, cu stima de sine ridicata.

Parintii trebuie sa evite suferinta copilului sau si nu trebuie sa isi vorbeasca de rau persoana care pana mai ieri i-a fost atat de draga.

Chiar daca nu mai sunteti un cuplu, mereu vei fi tata pentru copilul vostru. Fii tata cu adevarat, nu doar in acte! Fii prezent in viata copilului si ofera-i toata atentia, timpul si dragostea ta!

Daca ati decis sa va despartiti, trebuie sa ramaneti parinti pentru copil.

Fii tata pentru copil, orice ar fi! Asuma-ti responsabilitatea in continuare! Da dovada de maturitate!