Stiati ca va puteti bucura de serialele preferate, filmele si videoclipurile pe un ecran mai mare? Va spunem cum sa preluati continutul si functiile telefonului smartphone la o alta dimensiune, conectandu-l la televizor.

Industria de divertisment a avansat atat de mult, incat, de multe ori, ceea ce vedem pe telefonul mobil este mult mai interesant decat ceea ce vedem la televizor. Dar exista o problema: ecranul telefonului este prea mic pentru a va bucura de calitatea programelor sau videoclipurilor preferate, ceea ce ar arata mult mai bine pe ecranul televizorului pe care il avem in camera de zi. Suna bine? E usor Este necesar doar sa stiti cum sa conectati telefonul mobil la televizor.

Exista mai multe alternative pentru a face acest lucru, datorita numarului de modele TV si mobile disponibile pe piata. Va spunem care sunt cele mai simple moduri de conectare a telefonului la televizor, astfel incat sa va puteti bucura de continutul pe ecran pe care il doriti si sa va simtiti confortabil cu fiecare ocazie. Vezi si alte articole pe diverse365.ro.

cum sa conectezi un smartphone la tv

Cum sa conectati telefonul mobil la televizor

Daca avem Android, pentru a conecta telefonul la televizor, putem folosi un cablu HDMI sau MHL sau o putem face prin portul USB al telefonului. Pe de alta parte, daca avem un televizor inteligent, putem profita de caracteristicile televizorului. In cazul in care avem un telefon Apple, optiunile sunt diferite, asa ca vom vorbi mai tarziu despre subiect. Revizuim fiecare dintre alternative.

Conectati-va cu un cablu HDMI pentru dispozitive mobile

Daca telefonul dvs. are un port HDMI micro, este foarte usor sa il conectati la ecranul mare. Pentru aceasta, trebuie sa cumparam un cablu specific micro HDMI (portul pe care televizoarele il au), pentru a transmite imaginile telefonului in timp real.

Conectati-va prin Wifi

Rapid, utilizarea Wi-Fi si noile implementari tehnologice in televizoare este acum mult mai simpla, mai rapida. Este mai putin greu de impartasit fisierele multimedia ale smartphone-ului sau tabletei noastre utilizand reteaua locala sau individuala a fiecarui dispozitiv.

Daca avem un Smart TV si un smartphone, aplicatiile ambelor dispozitive vor fi “conectate”, astfel incat sa ne bucuram de tot continutul multimedia pe care il vizualizam pe telefonul smartphone.

Un exemplu clar este aplicatia YouTube pentru Android, care ne permite sa transmita direct sau sa “distribuim” continutul pe care il vizionam pe YouTube direct pe un televizor cu Smart TV care se afla in aceeasi retea WiFi (sau locala) a smartphone-ului nostru. Nu va trebui sa instalati nimic sau sa configurati nimic, cu exceptia apasarii unui buton.