Ce sa nu spui niciodata copilului tau – Important de stiut!

Aparitia unui copil este o bucurie pentru orice cuplu. Sigur ca este o misiune grea sa cresti si mai ales sa educi micul om, dar este una placuta. Copilul stie ca il iubesti din cuvintele frumoase si din aprecieri. Cu toate astea, copiii fac nazbatii si noi suntem uneori prea obositi ca sa le repetam la infinit sa nu faca ceva pentru ca se pot rani si tipam sau chiar le adresam cuvinte pe care uneori le regretam.

Iata ce trebuie sa evitam daca vrem un copil cu un psihic sanatos si puternic:

1. Nu te mai iubesc! Nu-i spune asta niciodata intrucat cat e mic, iubirea ta este tot ce are.

2. Esti un prost si faci numai prostii- ii va scadea stima de sine si orice ar face, va ajunge sa creada ca e gresit.

3. Mananci ca un porc si te-ai ingrasat – daca vrei sa aiba o alimentatie sanatoasa explica-i ca nu toate mancarurile au vitamine si doar fructele, carnea si legumele, ouale ne dau vitamine si energie, nu shaorma si pizza. Evtati sa mancati in fata lui ceva ce nu e sanatos.

4. Nu mai consuma hartii aiurea ca desenezi urat – asta ii va ucide orice urma de talent si creativitate. Incurajeaza-l sa deseneze, nu stii cum se va dezvolta talentul lui.

5. Nu-ti cumpar nimic ca nu meriti. Atunci cand greseste, explica-i unde a gresit si spune-i ca nu va primi jucaria dorita decat atunci cand va fi ascultator.