Ce patut alegem pentru nou-nascut
Sa ai un copil, e o minune. Pregatirea lucrusoarelor pentru bebe este foarte importanta iar viitorii parinti acorda o importanta deosebita alegerii patutului, unde noul-nascut trebuie sa se simta confortabil si sa se poata odihni suficient, dar sa fie si cu adevarat in siguranta, in orice moment.
Patutul poate fi de lemn sau metalic, cu sau fara masuta de schimb pentru scutece, care este utila insa nu toti parintii o prefera pentru a schimba copilul de scutec pe ea.
De preferat este sa alegem un patut cu buzunar, in care sa punem la indemana, lucrusoarele lui bebe.
Fie de lemn sau metalic, patutul lui bebe nu trebuie sa fie prea voluminos si trebuie pus langa patul parintilor, pentru a interveni in timp util atunci cand bebe va avea nevoie de tine.
Mare atentie! Nu aseza patutul bebelusului nicidecum langa fereastra sau langa o sursa de caldura.
Patutul nu trebuie neaparat sa coste o avere, exista posibilitatea sa nu ii placa sa stea in el.
Ai grija ce jucarii lasi in patut, pentru ca bebe sa nu se accidenteze. Evita, de asemenea, sa lasi pernute in patutul lui.
Monteaza la patut si un carusel muzical. Il va linistit cu siguranta si ii va placea.
Patutul metalic se poate legana manual, de aceea noi am ales un astfel de patut. Si pentru ca mi-a fost teama sa nu isi prinda manutele prin patul de lemn. Desi,initial, de lemn am vrut sa cumparam. Exista aparatori pentru patut, insa am optat pentru un patut metalic.
Patut in care a stat doar cat a voit bebe?, desi avea 3 nivele si il facusem tarc de joaca.
Desi adormit, daca il puneam sa adoarma acolo, se trezea instantaneu, de parca ar fi avut senzori. ? Asta dupa ce i-au dat primii dintisori, destul de devreme, dupa cinci lunite. Apoi a mai stat in tarc, perioade scurte de timp.
Orice patut ai alege pentru bebe, nu il lasa nesupravegheat prea mult timp.
P.S. Dupa ce criterii ati ales patutul pentru nou-nascut?