Ce faci dupa ce aduci acasa bebelusul de la Maternitate

Felicitări pentru bebelușul care a venit în sânul familiei.

Fie ca ai devenit mămică pentru prima oară sau mai ai copii, trebuie sa conștientizezi ca ai fost binecuvântată de Dumnezeu!

Ai adus pe lume o ființă superba, inocentă, care iti bucura sufletul si te împlinește. Medicii v-au externat si ati ajuns acasă. Ce facem cand ajungem acasa cu bebe, de la Maternitate?

În primul rând, fă-ți timp sa te obișnuiești cu noul membru al familiei, cu noul program.

Ai răbdare cu bebe, nu ii este usor nici lui sa se obișnuiască cu noul mediu in care va trăi, lumea exterioară. El era obișnuit în burtica, si nu cunoaște alt loc în care sa se simtă protejat. Acum, bebe a facut cunostinta cu brațele părinților lui, deci alinta-l si tine-l in brate, căci momentele aceste sunt unice, si nu se mai întorc, copiii cresc atât de repede!

Descoperi ca bebe este uimitor. Bucura-te din plin de toate momentele unice cu el!

Fa tot posibilul sa alaptezi, laptele matern este extrem de benefic pentru noul născut. Pune bebelușul la san cat mai des, pentru a face laptic. De asemenea, bea multa apa. Nu uita sa te hidratezi.

Ai ajuns acasă de la Maternitate, fă-ți un dus, mănâncă ceva, relaxeaza-te si priveste-ti minunea, noul membru al familiei tale frumoase.

Cand bebe doarme, dormi si tu. Nu te epuiza făcând treburi casnice. Nu uita ca trebuie sa te recuperezi in urma nasterii.

Dacă nu poti sau nu vrei sa dormi atunci când doarme bebelușul tau, poti sa citesti o carte care iti place mult, care te va captiva.

Dacă nu există restricții din partea medicului neonatolog, poti sa ii faci baie bebelusului, încă din prima zi în care ai ajuns acasă cu el de la Maternitate.

După ce te vei recupera putin si te vei obișnui cu noua viata, proaspătă mămică, iti recomand sa iesi la plimbare. Iti va prinde nemaipomenit de bine, atât fizic, dar mai ales psihic. Te vei relaxa. Poti lua la tine, într-un rucsac, scutece si servetele pentru bebeluș, ca sa-l schimbi la nevoie, apa, pentru tine, ceva dulce pentru tine, o păturică groasă ori subtire, în funcție de anotimp, câteva hainute de schimb, daca e este vara si bebe poate sa transpire.

Fă-ți o cafea si savureaza-o. Bucura-te din plin de viata si de noul membru al familiei, bebelușul care a venit pe lume ca sa te bucure si sa te împlinească.

Accepta ajutorul celor din jur. Poti lasa bebelușul cu tatăl lui, sau cu bunicii materni sau paterni, pentru a manca linistita sau pentru a dormi putin. Mai ales daca bebe se trezeste des noaptea.

Odihna este esentiala pentru recuperarea proaspetei mamici. La fel si alimentatia corecta, precum si relaxarea.

Nu te încăpățâna sa îngrijești doar tu bebelușul, lasă-l si pe tatăl tău sa se implice, nu îl îndepărta! Lasa-l sa ingrijeasca si el bebelusul, permite-i sa fie tata cu adevarat!

Draga mămică, nu te stresa in privinta siluetei după naștere, vei avea suficient timp sa slăbești si sa fii ca inainte de sarcina. Este mai important acum sa nu tii dieta, mai ales daca alaptezi. Dar poti avea grija la alimentatie, mancarea sa fie suficienta, nu e cazul sa te infometezi. Ai grija sa mananci ceea ce trebuie. Calitatea primeaza, fiind esentiala, nu doar cantitatea, ci si calitatea.

Sa fii mândră de tine! Ai adus o viață pe lume.

Sa fii mama nu este usor întotdeauna, însă este minunat!