Ce contin tigarile – fumatul, viciul care iti intoxica organismul

Fie ca fumezi de multa vreme, fie ca te-ai apucat de fumat de curand, atat medici dar mai ales familia ta te sfatuiesc sa renunti la acest viciu care ti distruge sanatatea.
Daca fumatorii ar sti cate substante care intoxica organismul contine o singura tigara, cu siguranta s-ar speria !

O singura tigara contine gudoron, nicotina si monoxid de carbon. Aceste cantitati difera insa de la o marca la alta. Nu trebuie sa uitam de substantele chimice de prelucrare a tutunului. Insasi tutunul neprelucrat poseda cateva substante toxice.

Si asta nu e tot caci in compzitia tigarii intra si substante chimice, aditivi si colorantii folositi in fabricarea hartiei pentru tigareta si a filtrului: aluminiu, cupru, oxid de fier sau talc, acetona. Efectele toxice ale tigarilor asupra organismului sunt redate prin fotografiile care prezinta efectele fumatului.

Se stie deja ca o serie de boli sunt datorate fumatului : infertilitate atat feminina cat si masculina, fumatul afectand viitorul copilas care se instaleaza intr-un organism afectat de substantele chimice din tigari.

E de la sine inteles ca fumatul e interzis femeilor insarcinate intrucat organismul mamei nu trimite suficient oxigen fatului, ci dimpotriva, substante chimice care-l pot ucide sau da malformatii. Fumatul poate provoca nastere prematura.

Tigarile sunt vinovate si de boli ale plamanilor, stomacului, inimii (infarct) mai ales in cazul persoanelor care savureaza o tigara si o cafea dimineata, pe stomacul gol.

Si acum, dragi fumatori, cred ca ati aflat cate chimicale contin tigarile, poate v-am convins daca nu sa va lasati de fumat, macar sa le rariti !